Dilema seorang insan


lokasi kawasan rumah aku dari pandangan setelit..
rumah aku?? rahsia... nanti CIA cari aku dan tuduh aku
sebagai pengganas dan pengebom berani mati

Semalam...

aku dapat memo/surat dari pentadbiran... tajuk: KURSUS KENEGARAAN, BIRO TATANEGARA 6 HINGGA 10 OGOS 2009... hmmm..(sigh..) sekali lagi kotak pemikiran aku ditambah dengan isu lain... isy... sebenarnya tarikh kursus tu amat tak sesuai dengan situasi aku sekarang. ada dua sesi, kedua2 sesi tu aku tak dapat pergi (aku rasa) sebabnya wife aku dijangka bersalin 8-11/08/09... aku kalau dapat nak bersama dengan wife aku semasa dia melahirkan anak aku yang kedua... besar maknanya bagi aku... masa anak yang pertama aku tak sempat bersama... tapi untuk yang kedua ni aku amat berharap aku berada bersama dengan wife aku (walaupun tak masuk labour room - sebab aku boleh pitam kalau tengok dan bau darah :(...) itu dah cukup bermakna...

mulanya aku nak pergi gak... mungkin pada tarikh yang lain... tapi bila.... bila aku fikir dalam2 aku dah buat keputusan.... AKU TAKNAK PERGI ke kursus tu. aku rasa ada jiwa yang perlu aku raikan..... ada pengorbanan yang perlu aku hayati bersama.... apalah makna aku kejar dunia sedangkan dunia sentiasa meninggalkan aku (dunia perlu gak... cuma dalam hal ni lain sket maksud aku)... pengorbanan isteri tu terlalu besar.... aku terfikir... apakah kursus tu lebih penting dari isteri yang sedang bersabung nyawa untuk melahirkan zuriat aku??... aku teringat Abah aku... dia tak pernah tinggal Ibu aku sewaktu Ibu aku melahirkan adik2 aku (aku yang sulung aku tau ler) kalau Abah tak pernah tinggalkan Ibu aku.... apakah aku sanggup??... tiada hadiah yang dapat aku bagi buat wife aku sebagai pengganti pengorbanan yang tak ternilai tu. 9 bulan mengandung pon dah merupakan satu pengorbanan yang terlalu besar yang dapat aku saksikan dengan mata aku. pelbagai rintangan dapat aku saksikan sepanjang 9 bulan. dan kemuncaknya adalah sewaktu melahirkan... tu belum lagi proses setelah wife aku bersalin... dengan tidur yang tak cukup dan sebagainya... semua tu aku tak mampu untuk lakukan... sedangkan bangun buat susu anak pon kekadang aku tak mampu (tak terjaga.... ) inikan pulak bersabung nyawa...

aku cuba untuk bersama wife aku.... itulah sedikit hadiah aku untuk wife aku (tu pon kalau sempat aku balik kg wife aku.... due tak tentu maaaa)....

sesekali perlu ada kos melepas yang perlu di hadapi...

Lirik Kopratasa - Permata Untuk Isteri

Telah ku siapkan satu daerah paling sunyi
Dalam hati ini untuk kau isi sebagai isteri

Untuk kau penuhi dengan kemuliaan seorang wanita
Untuk kau berilti dengan kelembutan
Untuk kau hargai dengan kasih sayang

Ku ingin kau jadi wanita mulia
Yang tahu harga budi dan hati seorang lelaki bernama suami
Kerana engkau isteri ku ingin kau mengerti bahawa hidup ini tak semudah
Yang kita janjikan
Yang kita janjikan
Kerana kau isteri ku

3 comments:

:+:DyLa DeLLieCaD:+: 8:23 PM  

InsyaAllah.. hope Pn.fatimah dpt bersalin dgn mudah nanti.. sy doakan.. :p

pakcik ultroman 9:11 AM  

pakcik sokong 101%..

askRAIN 10:48 AM  

dell: thank you...

pakcik: jazzakallah khairon kasiron bro...

[ Empunya Blog ]

My photo
Ada apa pada nama... nama memberi ruang kepada si pemakainya untuk menterjemahkan sifat atau sikap yang terkandung disebalik nama. Pengenalan bermula dengan sapaan dan diikuti dengan persefahaman. salam ziarah buat semua

: : Tentang Blog : :

Blog ini adalah sebahagian daripada perkongsian aktiviti seharian aku. Kebanyakannya untuk paparan teman yang jauh dan dekat bagi meneruskan kelangsungan persahabatan.